Tweede Kamer voert druk op: prijsplafond en overnamestop tegen hoge kosten dierenarts

Archief
Archief © Pixabay
Utrecht - De Tweede Kamer wil dat het kabinet maatregelen neemt om prijsstijgingen bij dierenartsen tegen te gaan. Drie moties die daarom vragen, kregen een meerderheid.
De eerste motie vraagt om ingrijpen tegen "massale overnames" van dierenartsenpraktijken door grote internationale bedrijven. Dat zorgt voor onbetaalbare behandelingen, zei indiener Dion Graus (PVV) vorige week in een debat.
Een soortgelijk voorstel van SP-Kamerlid Sandra Beckerman vraagt het kabinet om maatregelen of wetgeving over te nemen die in het buitenland al effectief zijn gebleken.
Graus kreeg ook een meerderheid achter zijn voorstel om de mogelijkheid van prijsplafonds te onderzoeken bij "medisch noodzakelijke behandelingen door dierenartsen".

Minister doet onderzoek naar hoge prijzen

Demissionair landbouwminister Piet Adema erkende vorige week in een reactie op Kamervragen dat er "signalen" zijn dat de prijzen bij dierenartsen zijn gestegen. Maar daar laat hij nog wel een onderzoek naar doen. De eerste resultaten worden halverwege dit jaar verwacht.
De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren wil dat het gemeentebestuur bij het Rijk gaat lobbyen om de stijgende dierenartskosten aan banden te leggen. De partij pleitte gisteren voor een verlaging van de btw en een vast tarief voor basiszorg.
Steeds meer baasjes mijden zorg of laten hun zieke huisdier sneller inslapen. Niet alleen particulieren hebben veel last van de hoge prijsstijgingen. Hetzelfde geldt voor dierenhulporganisaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.