112-nieuws: ernstig ongeluk A28, hoogbejaard echtpaar overvallen en wielrenners Lekdijk akelig ten val

Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws uit de provincie Utrecht. Het is een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de regio.

18.17 File door ongeluk op A28

Bij een ernstig ongeluk op de A28 ter hoogte van Nijkerk is vanmiddag een automobilist van de weg geraakt. Het voertuig belandde op zijn kop in een sloot langs de weg. Vijf inzittenden, onder wie kinderen, zouden gewond zijn. Over de toedracht en de toestand van de inzittenden is nog niets bekend.

14.55 Vrouw gewond na val uit raam

In het centrum van Utrecht is vannacht een vrouw gewond geraakt na een val in een woning. Eerder vandaag meldde de politie dat ze uit een raam was gevallen, maar dat blijkt toch niet het geval.

14.23 A28 bij Leusden weer open na incident

De A28 vanuit Utrecht is bij Leusden enige tijd afgesloten geweest. De politie meldt dat er een incident is gebeurd.
Verkeer richting Amersfoort moest omrijden over de A27 en de A1. Richting Utrecht waren twee rijstroken dicht.

14.01 Buslijnen plat door demonstratie

Door een demonstratie in het centrum van Utrecht rijden de komende uren geen bussen door het centrum. De bussen rijden niet of worden een flink stuk omgeleid.
Naar verwachting rijden de bussen eind van de middag weer de normale dienstregeling.

12.35 Wielrenners onderuit op de Lekdijk

Bij Tull en 't Waal op de Lekdijk ter hoogte van de bocht Blassenburgseweg zijn twee wielrenners kort na elkaar uitgegleden. De politie was snel ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter ingezet. Die bleek later niet nodig te zijn.
Beide fietsers zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

10.51 Hoogbejaard echtpaar overvallen

Afgelopen nacht is een bejaard echtpaar overvallen in hun woning aan de Zandbergenlaan in Amersfoort. Dat meldt de politie.
Rond 01.30 uur drongen twee personen de woning binnen. De twee liepen de slaapkamer in waarna het echtpaar wakker schrok. De 90-jarige man probeerde de inbrekers weg te jagen. Daarbij zouden over en weer klappen zijn gevallen. De man raakte gewond.

08.45 Botsing op kruising bij afrit Amersfoort

Op de kruising van de Energieweg en Amersfoortsestraat bij een afrit van de A28 zijn vanochtend twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van één van de auto's is afgevoerd naar het ziekenhuis.
De auto's raakten zwaar beschadigd en zorgden voor een flinke ravage op het kruispunt.
© WH Fotografie

08.26 Gesprongen waterleiding in Hoogland

Aan de Bunschoterstraat N199 in Hoogland is een waterleiding gesprongen waardoor het fietspad en een deel van de rijbaan blank zijn komen te staan. Medewerkers van Vitens zijn ter plaatse om de reparatie uit te voeren.
Het is niet bekend hoe lang de reparatie gaat duren. Enkele huishoudens zitten tijdelijk zonder water.
© Keistadnieuws

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.