112-nieuws: paard overleden na val in sloot, politiemotor betrokken bij ongeluk

© Justin Egberts
Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws uit de provincie Utrecht. Het is een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de regio.

21.50 uur: In sloot gevallen paard overleeft ongeluk niet

Het paard dat vanochtend uit een sloot in Eemnes bevrijd werd, is overleden. De eigenaar heeft het dier, in samenspraak met de dierenarts, laten inslapen.

19.37 uur: Politiemotor betrokken bij ongeluk

In Harmelen is een politieagent op een automobilist gebotst. Dat gebeurde aan het einde van de middag op de Leidsestraatweg. Daar voerde de politie een verkeerscontrole uit. Het verkeer hoopte hierbij op waarna een automobilist af wilde slaan en daarbij een politie op motor raakte, legt een politiewoordvoerder uit. Als gevolg van de botsing moest de agent ter controle naar het ziekenhuis. Hoe de botsing exact kon gebeuren, is nog niet duidelijk.
© Justin Egberts

19.17 uur: Bejaarde man ontvoerd in de buurt van Utrecht

In de buurt van Utrecht is gistermiddag rond 14.00 uur een 94-jarige man aangereden en daarna ontvoerd in Hilversum. Zo'n drie uur later werden drie verdachten aangehouden en het slachtoffer vrijgelaten, bevestigt de politie.

15.00 uur: Bestuurder bestelbusje aangehouden na achtervolging

Een bestuurder van een bestelbusje is vanochtend in Utrecht aangehouden na een achtervolging. Er is nog veel onduidelijk rondom de aanhouding die werd gedaan in een lopend onderzoek van de politie Gelderland.

14.30 uur: Cosmetische kliniek inderdaad beschoten

De politie bevestigt dat een cosmetische kliniek in Utrecht vannacht is beschoten. Er raakte niemand gewond. Het incident wordt verder onderzocht en de politie zoekt getuigen.
Bewoners zagen kogelgaten in de voordeur van de kliniek. Vermoedelijk vond het incident afgelopen nacht rond 01.00 uur plaats, zegt de politie. De omgeving in de Gerbrandystraat is tijdelijk afgezet geweest. Om 14.30 waren de linten weg en was het onderzoek ter plaatse afgerond.

11.30 uur: Witgoeddump in Soest

Aan de Hilhorstweg in de Eempolder zijn illegaal gedumpte wasmachines en koelkasten aangetroffen. De vondst is bij de gemeente gemeld. Normaal gesproken moeten dit soort apparaten opgehaald worden of ingeleverd worden bij handelaren.
© Caspar Huurdeman Fotografie

11.00 uur: 'Schoten gelost bij cosmetische kliniek'

Buurtbewoners melden dat een cosmetische kliniek in de Gerbrandystraaat afgelopen nacht is beschoten. Een ander filiaal van dit bedrijf in Rotterdam is vorige week het doelwit geweest van een beschieting.

10.30 uur: Arrestatie na boerenactie provinciehuis

Een 43-jarige man uit Renswoude is vandaag gearresteerd voor zijn aandeel bij de boerenprotestactie op 2 februari bij het gemeentehuis. Daar werd na afloop een grote hoeveelheid mest en bouwmateriaal gestort.

08.45 uur: Bejaard paard in de sloot

Een bejaard paard is vanochtend in bij weiland aan de Te Veenweg Eemnes in de sloot beland. Het werd vanochtend om 08.30 uur ontdekt door een verzorgster maar heeft mogelijk een groot deel van de nacht in de sloot gelegen. Het paard is uiteindelijk met behulp van een trekker uit de sloot getrokken. Een veearts is onderweg om het oude beest te onderzoeken.
© Caspar Huurdeman Fotografie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.