Vermoedens buurt bevestigd: cosmetische kliniek beschoten in Utrecht

© Dion Balfoort / RTV Utrecht
Utrecht - De politie bevestigt dat een cosmetische kliniek in Utrecht vannacht is beschoten. Er raakte niemand gewond. Het incident wordt verder onderzocht en de politie zoekt getuigen.
Bewoners zagen kogelgaten in de voordeur van de kliniek. De omgeving in de Gerbrandystraat is tijdelijk afgezet. Vermoedelijk vond het incident afgelopen nacht rond 01.00 uur plaats, zegt de politie.
De cosmetische kliniek Drs. Samana heeft naast een Utrechtse vestiging ook een kliniek in Rotterdam. Die kliniek werd afgelopen weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, meldde de regionale omroep Rijnmond. Begin deze maand kwam het cosmetisch bedrijf in opspraak door een aflevering van BOOS, het programma van Tim Hofman.
Vermoedens buurt bevestigd: cosmetische kliniek beschoten in Utrecht

Wakker door schoten

Een buurvrouw van het appartementencomplex boven de kliniek zegt dat ze wakker werd van schoten. “Hoewel ik het nooit in het echt had gehoord, wist ik meteen: dit zijn pistoolschoten.” Maar in de buurtapp zag ze geen berichten en ook haar vriend, die naast haar lag te slapen, kreeg niks mee.
“Ik dacht dat ik aan het dromen was. Ik weet ook niet meer hoe laat het precies was.” Ze zegt dat ze zich er niet per se onveilig door voelt als bewoner. “Ze hebben het niet voor niets in de nacht gedaan, het lijkt me een soort waarschuwing.”
De forensische recherche deed onderzoek op de locatie en zette een speurhond in. Getuigen die iets gehoord of gezien hebben, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.
De cosmetische kliniek is niet bereikbaar voor een reactie.
De forensische recherche fotografeert de voordeur waarop twee kogelgaten zichtbaar zijn.
De forensische recherche fotografeert de voordeur waarop twee kogelgaten zichtbaar zijn. © Dion Balfoort / RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.