FC Utrecht presenteert Takagi

UTRECHT - FC Utrecht presenteerde zondag voor het begin van de Open Dag de nieuwe aanwinst Yoshiaki Takagi. De talentvolle Japanse aanvaller, afkomstig van Tokyo Verdy, speelt de komende drie seizoen voor FC Utrecht en in zijn contract is een optie opgenomen voor nog twee jaar.
"We zijn trots dat we niet alleen via onze scouting maar ook dankzij ons netwerk een toptalent aan ons hebben weten te binden", zei voorzitter Jan Willem van Dop.
De komst van Takagi wordt mede mogelijk gemaakt door het sportmarketingbureau Sarcle, dat commercieel partner van FC Utrecht wordt. Deze partij betaalt een aanzienlijk deel van de kosten voor de speler, die van buiten de EU komt.
"Mijn streven is dit jaar in het eerste team te komen", zei Takagi zelf. "Ik heb er ook alle vertrouwen in dat ik snel zal wennen. Ik praat graag met mensen en wil daarom snel Nederlands leren. Ik voelde me tijdens de drie weken dat ik hier op proef was direct opgenomen in de groep, de sfeer was geweldig en ik vind de stad erg mooi." Bij de presentatie van de spelers op het podium voegde hij de daad bij het woord en sprak hij de supporters al toe in enkele woordjes Nederlands, meldt FC Utrecht op de clubsite.
Volgens technisch directeur Foeke Booy is het niet realistisch om te verwachten dat Takagi er meteen staat. "We moeten hem de tijd geven om zich aan te passen. Hij zal moeten wennen aan de cultuur en onze speelwijze. Hij wordt na het trainingskamp in een gastgezin opgenomen om zijn integratie zo goed mogelijk te laten verlopen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.