Bilalschool werkt aan 'respect-protocol'

AMERSFOORT - De godsdienstleraren van de islamitische Bilalschool in Amersfoort gaan leerlingen een protocol voor passerende rouwstoeten bijbrengen. Leerlingen tonen voortaan actief respect wanneer uitvaartauto's langs de school rijden.
Dat zegt directeur Teade Walma in een gesprek met RTV Utrecht. Vorige week staken leerlingen van de Bilalschool hun middelvinger op en klonk er gejoel toen een stoet rouwauto's passeerde. Op het incident kwamen vanuit het hele land woedende reacties. De school kreeg bijna duizend haatmails en ook een van de nabestaanden in de rouwstoet zegt dat hij per e-mail is belaagd.
De islamitische school startte een onderzoek, maar kon afgelopen week nog geen daders aanwijzen. Directeur Walma hoopt de boosdoeners deze week alsnog in de ogen te kijken. De Bilalschool nodigde vrijdag de nabestaanden uit de beschimpte rouwstoet uit voor een gesprek met leerlingen.
Daarnaast gaat de school lesprogramma's ontwikkelen om problemen in de toekomst te voorkomen. Dat gebeurt in het nieuwe schooljaar, omdat na deze week de zomervakantie ingaat.

Bilalschool werkt aan 'respect-protocol'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.