Negen bewoners Geinsche Hof zwaargewond

NIEUWEGEIN - Door de brand in verpleeghuis De Geinsche Hof in Nieuwegein zijn negen bewoners zwaargewond geraakt, van wie enkelen kritiek. De bewoners van De Geinsche Hof kunnen wekenlang niet terug naar hun eigen kamer in het verpleeghuis.
Maandagochtend ontstond de grote brand bij De Geinsche Hof door werkzaamheden aan het dak. Direct is een evacuatie gelast, waarbij bouwvakkers de helpende hand hebben geboden.
Door de brand en de rookontwikkeling zijn volgens het UMC Utrecht 49 mensen gewond geraakt. De meesten konden na behandeling weer weg, maar vijf ernstig gewonden zijn naar brandwondencentra gebracht. Vier andere ernstig gewonden blijven nog in het UMC. De komende uren zijn kritiek voor hen.
Van de 140 evacués zijn er ongeveer 80 naar sporthal 't Veerhuis gebracht. Daarna zijn die overgebracht naar verschillende zorgcentra in de regio. Het merendeel ging naar zorgcentrum Hof van Batenstein in Vianen van dezelfde zorgorganisatie als De Geinsche Hof.

BEZOEK STAATSSECRETARIS

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten is in zorgcentrum Hof van Batenstein in Vianen op bezoek geweest, om de geschrokken bewoners een hart onder de riem te steken.
De vaste bewoners van het verpleeghuis worden zo veel mogelijk binnen Nieuwegein opgevangen. Mensen die in De Geinsche hof revalideerden, zijn naar zorgcentrum Albert van Koningsbruggen in Utrecht gebracht.

HULPDIENSTEN

Brandweerkorpsen in de wijde omtrek van Nieuwegein hebben hulp geboden. Rijkswaterstaat heeft op de A27 tussen Gorinchem en Utrecht een rijstrook vrijgemaakt voor de hulpdiensten.
Bouwvakkers die in de straat aan het werk waren hielpen bij de evacuatie en ook andere omstanders zorgden voor extra handen. Een ooggetuige zag bouwvakkers met ouderen op hun rug het gebouw uit lopen.

Bewoners De Geinsche Hof weken van huis
Emotioneel bezoek staatssecretaris aan De Geinsche Hof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.