Onderzoek hulpverlening Geinsche Hof

NIEUWEGEIN - Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein kondigde dinsdagmiddag een onderzoek aan naar de training voor de bedrijfshulpverlening van zorgcentrum De Geinsche Hof en naar de verstrekte vergunningen voor de brandveiligheid van de instelling.
Hij wil weten hoe de hulpverlening van het zorgcentrum tijdens de grote brand maandag heeft gefunctioneerd. Ook wil Backhuijs weten of de huidige normen nog toereikend zijn.
Mirjam Groenendijk, voorzitter van de raad van bestuur van Zorgspectrum, waaronder De Geinsche Hof valt, zei dat de evacuatie volgens plan is verlopen. Ze kon niet zeggen of het jaarlijkse trainingsprogramma voor de
bedrijfshulpverlening ook toereikend is voor dit soort situaties. "Zonder de hulp die we van buitenaf hebben gekregen, was het wellicht nog ernstiger afgelopen", constateert ze.
Des te belangrijker om de regels nog een keer onder de loep te nemen, vindt de burgemeester. "Ik ben geïnteresseerd in alle details; wat is er goed gegaan, wat kan beter. Het zorgcentrum is regelmatig gecontroleerd door de brandweer. We moeten weten of die afspraken toereikend zijn geweest."
Omwonenden en bouwvakkers die bij het zorgcentrum aan het werk waren, speelden een grote rol bij de ontruiming van de instelling, bevestigde de gemeente nogmaals. Voor buurtbewoners is slachtofferhulp beschikbaar.
De politie en de Arbeidsinspectie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dakdekkers over brand bij De Geinsche Hof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.