112-nieuws: Verdacht pakketje in Vianen en aanrijding in Amersfoort

Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de provincie Utrecht. Het is een overzicht van onder meer ongelukken, branden en misdrijven in de regio.

19.55 uur: Verdacht pakketje gevonden in Vianen

Bij een pand in Vianen waar vanaf maart vluchtelingen worden opgevangen is vanavond een verdacht pakketje gevonden. De politie zette de omgeving tijdelijk af omdat het mogelijk om een explosief ging. Dat bleek niet het geval. Volgens een woordvoerder zijn twee personen opgepakt.

19:23: Aanrijding tussen brommer en fietser Amersfoort

Op de Stichtse Rotonde in Amersfoort is aan het eind van de middag een aanrijding geweest tussen een brommerrijder en een fietser. Een van van de betrokkenen is naar het ziekenhuis gebracht. De ander is in de ambulance gecontroleerd. Het is nog niet bekendgemaakt of de fietser of de bestuurder van de brommer naar het ziekenhuis is vervoerd.
De politie doet op dit moment onderzoek.
De Stichtse Rotonde na het ongeluk
De Stichtse Rotonde na het ongeluk © 365press

17:56: Schade bij frontale botsing Amersfoort

Op maandagmiddag rond 17.30 uur zijn aan Van Randwijcklaan in Amersfoort twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Dit gebeurde ter hoogte van de kruising bij de Trekvogelweg. Beide auto's raakten flink beschadigd.
De automobilisten worden nagekeken door de ambulancedienst. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.
De beschadigde auto's van de aanrijding aan de Van Randwijcklaan in Amersfoort
De beschadigde auto's van de aanrijding aan de Van Randwijcklaan in Amersfoort © Marnix Manschot Fotografie

17.20: Inval in bedrijfspand Amersfoort

De politie heeft een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Argonweg in Amersfoort. Rondom het gebouw op bedrijventerrein de Isselt stonden meerdere politieauto's. Het is vooralsnog onduidelijk wat de aanleiding voor het onderzoek is geweest.
"Wij zijn zichtbaar aanwezig en doen onderzoek in het pand, gezien het onderzoek kunnen wij nog niks delen", zegt een woordvoerder van de politie.
© Marnix Manschot Fotografie

15.43: Neergestoken rottweiler na een week alsnog overleden

De rottweiler die vorige week zondag in Baarn werd neergestoken is alsnog overleden. Volgens de Gooi- en Eemlander heeft de hond een week gevochten voor zijn leven in het dierenziekenhuis in Utrecht. Vrijdag hebben zijn baasjes hem in laten slapen.

11.13 uur: Man in sloot Lexmond stierf natuurlijke dood

De vermiste man die vrijdag dood werd aangetroffen in een sloot in Lexmond is een natuurlijke dood gestorven. Dat zegt een woordvoerder van de politie, die verder geen mededelingen wil doen. Het slachtoffer werd gevonden onder zijn fiets in een sloot langs de Laakse Weide.

10.58: Vertragingen op spoor door werkzaamheden

Door werkzaamheden rijden tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal minder treinen. Reizigers moeten volgens de NS tot dinsdag 02.00 uur rekening houden met ongeveer een kwartier vertraging. Ook van en naar Schiphol rijden minder treinen, maar daar duren de werkzaamheden de hele week, tot zaterdag 02.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.