Subsidieregeling voor wolfwerende hekken geopend

© Sjaak Hoogendoorn
Driebergen-Rijsenburg - De provincie Utrecht heeft de subsidieregeling voor het plaatsen van wolfwerende hekken geopend. De regeling werd eerder al aangekondigd, maar kan nu dus worden aangevraagd. Met de hekken of rasters kunnen schapen, geiten, alpaca's of koeien worden beschermd tegen aanvallen van de wolf.
Afgelopen jaren dook de wolf meerdere keren op, met name op de Utrechtse Heuvelrug. Regelmatig bijten wolven schapen of andere dieren dood. September vorig jaar was het zelfs 32 keer raak, bleek uit onderzoek van BIJ12, het bureau dat voor de overheid wolvenzaken afhandelt.
De subsidie is dan ook voor dierhouders in dit gebied beschikbaar. Gemeenten die hieronder vallen zijn Amersfoort, Soest, Baarn, De Bilt, Bunnik, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg, Rhenen, Renswoude, Houten en Leusden.
De hoogte van de subsidie hangt onder andere samen met het aantal gehouden dieren en het soort raster. Het maximale subsidiebedrag is 20.000 euro per dierhouder. De regeling kan ook met terugwerkende kracht worden aangevraagd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.