Rechter verbiedt ontslag Babboe-werknemer die misstanden aankaartte

© Simon Koudijs
Amersfoort - Bakfietsfabrikant Babboe wilde een klokkenluider ontslaan na het melden van meerdere misstanden. De rechtbank Midden-Nederland gaat daar niet in mee en verbiedt het ontslag. Ook moet Babboe de werkgever een schadevergoeding van bijna 2500 euro betalen. In het gisteren gepubliceerde vonnis staat dat de werknemer framebreuken, ondeugdelijke stuurkogels, zadelpennen en displays meldde.
Babboe wilde de werknemer ontslaan, waarna de werknemer naar de rechter stapte. Volgens Babboe trad de man "escalerend" op en "veroorzaakt hij conflicten". Maar de werknemer stelde dat juist hij slecht behandeld werd, omdat hij misstanden aan de kaak wilde stellen en het bedrijf die niet wilde horen.
Begin februari bleek dat frames van de Nederlandse bakfietsfabrikant met grote regelmaat breken. Met risico's voor de vaders, moeders en de kinderen in de bak. Half februari maakte de toezichthouder, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), bekend dat Babboe geen bakfietsen meer mag verkopen om ernstige veiligheidsrisico's. De fabrikant is inmiddels een terugroepactie gestart,

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.