Izaline en Thijs maken voorstelling over afkomst en vriendschap: 'Dat is het magische van muziek, alle verschillen vallen weg'

Thijs en Izaline tijdens een repetitie
Thijs en Izaline tijdens een repetitie © RTV Utrecht
Leusden - Wat betekent het om zwart te zijn, of wit? En man of vrouw? In de muzikale voorstelling 'Van de Andere Kant' hebben pianist Thijs Borsten en zangeres Izaline Calister het over waarin ze verschillen en wat hun bindt. Izaline: "Het gaat over ons, over onze vriendschap, onze afkomst, wat dat voor verschil maakt, over onze ruzies en irritaties. En onze favoriete muziek."
Thijs Borsten en Izaline Calister ruziën wat af in hun vriendschap
Thijs en Izaline maken al heel lang samen muziek. Izaline is geboren op Curaçao, Thijs niet ver van zijn studio in Leusden. Thijs: "We worden opgevoed met het idee dat iedereen gelijk is en toch is het niet zo. Dat vind ik nog steeds moeilijk om te accepteren. Het gaat ook over wat de invloed is van waar je vandaan komt, maar uiteindelijk is de invloed van hoe je eruit ziet vele malen groter dan waar je vandaan komt. Ik speelde vroeger met een Surinaamse trompettist. Onderweg naar een optreden stopten we om de weg te vragen en iemand liep naar de auto, zag een zwart iemand, draaide om en liep weg. Zo heb je van die momenten dat je er dan zelf ineens onderdeel van uitmaakt. Dat is voor iedereen goed om zich te realiseren."
Het verhaal wordt verteld met Nederlandse en Antilliaanse liedjes. Izaline: "We maken heel veel muziek en via die muziek krijg je een idee van hoe we zijn opgegroeid, waar we zijn opgegroeid en wat voor ons in die periode belangrijk was en wat indruk heeft gemaakt. Via liedjes vertellen we ons eigen verhaal."
Van de Andere Kant van Izaline Calister en Thijs Borsten is op 22 maart 2024 te zien in Cultuurcentrum Parnassos in Utrecht en op 18 april in Theater Speeldoos in Baarn.

Dit verhaal komt uit Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is op donderdag rond 13.00 uur, daarna elk uur. Ook te zien op zaterdag vanaf 17.15.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.