BoterBoter braakt energie de wereld in met zijn zelfgemaakte synthesizer op nieuwe EP

BoterBoter met zijn synthesizer
BoterBoter met zijn synthesizer © RTV Utrecht
Utrecht - Hij noemt zichtzelf BoterBoter, synther-songwriter Luc Loois en hij maakt electropunk met teksten die zweven tussen poëzie en absurdisme. Luc maakt muziek met een synthesizer, die hij deels zelf heeft gemaakt: "Er zitten transistoren in die van mijn opa zijn geweest." Als Luc is hij vrij verlegen en soms sociaal ongemakkelijk, maar als BoterBoter spat de energie eraf.
Electropunk van BoterBoter
De nieuwe EP van Boter Boter, Cornetto Opus is net uit. "Alle tracks klinken lekker vrolijk, maar ik bespreek ook diepgaande dingen, zoals vergankelijkheid en lichamelijke liefde. De muziek komt heel erg vanuit mijn eigen persoontje. Ik kan een heel onrustige persoon zijn. Die onrust die vier ik eigenlijk ook met mijn muziek. Voor alle andere ADD types en onrustige types in de wereld denk ik dat het heel fijn kan zijn om te horen: je mag heel erg uit de band springen. Het kan heel lekker voelen om zoveel energie in de wereld te braken."

Dit verhaal komt uit Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is op donderdag rond 13.00 uur, daarna elk uur. Ook te zien op zaterdag vanaf 17.15.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.