Bewoners Geinsche Hof buiten levensgevaar

NIEUWEGEIN/AMERSFOORT - Alle slachtoffers van de brand in zorgcentrum de Geinsche Hof in Nieuwegein zijn buiten levensgevaar.
Eén vrouw moet nog wel op de intensive care blijven. Alle andere slachtoffers die nog in het ziekenhuis liggen, worden daar de komende tijd uit ontslagen.
Meer dan 100 bewoners van de afgebrande Geinsche Hof in Nieuwegein zijn donderdagmiddag van een noodlocatie in Vianen naar zorgcentrum Birkhoven in Amersfoort verhuisd. Dat verliep zonder grote problemen, al was er iets vertraging op het schema. RTV Utrecht was van begin tot eind bij de hele verhuizing.

AMBULANCES

Eerst werden bedlegerige patiënten met ambulances gebracht. Later in de middag volgden busjes met de overige bewoners. Er waren zelfs teveel busjes besteld, zag verslaggever Maarten Fussel.
De Geinsche Hofbewoners verblijven de komende maanden in een noodlocatie van Birkhoven. Die kwam toevallig vrij nadat de nieuwbouw van het centrum begin deze week werd opgeleverd. De Geinsche Hofbewoners werden warm onthaald door personeel van het Amersfoortse zorgcentrum.
De verhuizing is nodig omdat het zorgcentrum in Nieuwegein door de brand van maandag te veel beschadigd is om daar op korte termijn naar te kunnen terugkeren. De noodlocatie in Vianen was alleen voor zeer tijdelijke opvang geschikt.

VERHUISWAGENS

Donderdagmorgen hebben verhuiswagens alle spullen zoals bedden, tilliften en medische apparatuur, al naar Amersfoort gebracht. Later waren de familieleden van bewoners welkom in De Geinsche Hof om persoonlijke spullen van de bewoners op te halen.
Een aantal patiënten van De Geinsche Hof mocht woensdag de noodopvang in Vianen al verlaten. Zij zijn naar het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein en Overvecht verhuisd. Bewoners die nu nog in het ziekenhuis liggen, worden ook in Overvecht opgevangen.

KRITIEK

Op maandag brak een grote brand uit in het zorgcentrum in Nieuwegein. Daarbij raakten zo'n 50 mensen gewond. Eén van hen ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Twee anderen zijn stabiel maar hebben nog wel intensieve verzorging nodig.
De Geinsche Hof verwacht dat alle bewoners, op het slachtoffer dat in kritieke toestand is na, maandag uit het ziekenhuis ontslagen zullen zijn.
Vrijdagavond is er een besloten bijeenkomst in sporthal Merwestein voor iedereen die bij de brand en de nasleep daarvan betrokken is geweest. De avond wordt georganiseerd door de gemeente en zorginstelling Zorgspectrum, waar De Geinsche Hof onder valt.

Bewoners Geinsche Hof wachten op de verhuizing
Lange colonne met verhuizende Geinsche Hofbewoners
Bewoners wachten gelaten op verhuizing
RTV Utrecht bij megaverhuizing bewoners Geinsche Hof
Familieleden halen spullen op uit Geinsche Hof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.