Twee explosies aan de Slotlaan in Zeist: 'Iemand heeft met zwaar vuurwerk gegooid'

© VLN Nieuws
Zeist - Aan de Slotlaan in Zeist hebben vannacht twee explosies plaatsgevonden. Dat komt omdat iemand met zwaar vuurwerk heeft gegooid, zegt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen.
De ontploffingen vonden rond 03.45 en 04.45 uur plaats. De hulpdiensten zijn daarna snel uitgerukt richting de Slotlaan. Na onderzoek concludeerde de politie aan het eind van de ochtend dat de ontploffingen door zwaar vuurwerk zijn veroorzaakt. Wie dat heeft gedaan en waarom, wordt nog onderzocht.
De straat is rond 10.00 uur verlaten. Er is geen politie meer op straat, ook zijn er nauwelijks sporen te zien. Een bord op de stoep waarop staat dat voetgangers moeten oversteken verraadt dat er iets gebeurd is. Een van de weinige bewoners die op straat loopt zegt 's nachts wakker te zijn geworden door een knal. "Ik dacht dat het onweer was."
Café de Heren van Zeist zou het doelwit zijn van de explosies, meldt een ooggetuige. Daar zouden op het moment van de ontploffingen werknemers aanwezig zijn geweest. Een politiewoordvoerder laat weten dat de explosies inderdaad bij een horecagelegenheid hebben plaatsgevonden, maar wil de naam van het café niet noemen. Hoeveel schade er is, weet de politie nog niet "Er is wel iets aan schade."
Bij het café zelf is er in elk geval geen duidelijk zichtbare schade. Alleen het terras is wat rommeliger dan normaal. "Je zou niet zeggen dat er explosies zijn geweest", zegt RTV-Utrecht verslaggever Jasper Witte. Een medewerker van het café heeft gezegd dat het vandaag gewoon open gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.