Oude Tivoli wordt restaurant, wijnbar en podium én krijgt een andere naam

Ondernemers Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen bij de sloopwerkzaamheden.
Ondernemers Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen bij de sloopwerkzaamheden. © Union House
Utrecht - Het voormalige Tivoli-complex aan de Utrechtse Oudegracht wordt een restaurant, wijnbar en podium. Volgend jaar april gaan de deuren open.
De nieuwe naam wordt Union House. Het moet "een bruisende ontmoetingsplek" worden. Een kloppend hart van de stad, waar lekker eten en cultuur samengaan. Er komt een binnentuin en de wijnbar biedt uitzicht op het iconische podium van de voormalige poptempel. Het is een initiatief van de ondernemers Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen, in samenwerking met Stadswaarde.
Het 750 jaar oude pand aan de Oudegracht wordt verbouwd en gerenoveerd. Op dit moment wordt er volop gesloopt en gewerkt aan het interieurontwerp. "Het complex heeft een bijzondere geschiedenis en dat zal herkenbaar terugkomen in het interieur", zegt Swijnenburg. "Het poppodium waar onder anderen Prince, Pearl Jam en de Red Hot Chili Peppers hebben opgetreden blijft intact."
Het restaurant komt op de begane grond van de grote zaal, met de voormalige kloostertuin als terras. Op de kaart komen klassieke gerechten met smaken van over de wereld. Op het balkon kan je terecht voor wijn of een cocktail.
"Het is een supergaaf project", zegt Van Herpen. "Ik kan niet wachten tot we volgend jaar de deuren openen en tot die tijd werken we achter de schermen hard om alles in gereedheid te brengen. Ook gaan we aan de slag met het samenstellen van een culturele programmering waarbij we onder meer aandacht willen geven aan Utrechts talent."
Naast Union House komt er een hotel met 46 kamers zich in het voormalige Tivoli-complex. De twee huidige kinderopvangorganisaties blijven ook gevestigd in het pand.
Impressie van de wijnbar.
Impressie van de wijnbar. © Union House
Impressie van het restaurant.
Impressie van het restaurant. © Union House
De binnentuin.
De binnentuin. © Union House

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.