112 nieuws: Vermiste vrouw Utrecht terecht | Verdachte mishandeling rabbijn vrijgelaten

© Google Streetview
Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de provincie Utrecht. Het is een overzicht van onder meer ongelukken, branden, misdrijven, files en storingen in de regio van dinsdag 2 april.

21.05 uur: 24-jarige vermiste vrouw in Utrecht terecht

De 24-jarige vrouw die gisteravond vermist was in het gebied rond Lunetten en Amelisweerd is weer terecht. Ze werd rond het avonduur voor het laatst gezien, laat een woordvoerder van de politie weten. Onder andere een politiehelikopter vloog over het gebied om naar haar uit te kijken.

15.20 uur: Verdachte mishandeling rabbijn vrijgelaten

De 40-jarige man die dit weekend werd aangehouden voor het mishandelen van rabbijn Aryeh Heintz in winkelcentrum Overvecht, is weer op vrije voeten. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man nog wel verdachte is maar dat hij de afronding van het lopende onderzoek thuis mag afwachten. De verdachte heeft een contact- en gebiedsverbod opgelegd gekregen.
De 66-jarige Heintz vertelde de politie dat zijn belager vrijdagmiddag iets discriminerend naar hem riep. Vervolgens kreeg hij een klap van deze man. De Telegraaf meldde eerder dat meerdere omstanders tussenbeide kwamen om te voorkomen dat hij meer klappen kreeg. Het slachtoffer deed aangifte tegen de man. Na onderzoek kwam de politie vervolgens een vermoedelijke verdachte op het spoor. Hij meldde zich afgelopen zondag bij de politie.

06.00 uur: Calamiteitenoefening in Kamerik

Vanavond is Kamerik hét decor van een grootschalige oefening. Brandweer, politie en twee traumateams van het UMC Utrecht komen samen om een nagebootste crisissituatie te lijf te gaan. Zo bereiden ze zich voor op echte incidenten.
Hoe de oefening van vanavond er precies uit gaat zien, kan postcommandant Erik Esteie van de brandweerkazerne in Woerden, niet zeggen. "We willen het scenario zo realistisch mogelijk uitvoeren. Het is dus belangrijk dat niemand weet wat ze precies te wachten staat."
Benieuwd wat er gisteren is gebeurd? Lees hier het 112-nieuws van maandag:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.