In beeld: Rondvliegende auto's en ledematen tijdens grote calamiteitenoefening in Kamerik

© Jan Boekschoten
Kamerik - Kamerik was vanavond het toneel van een gevaarlijke straatrace, met uit de bocht vliegende auto's en rondvliegende benen. Het betrof geen echt ongeluk, maar een grootschalige oefening van alle hulpdiensten.
© Jan Boekschoten
De oefening vond plaats op de N405 bij Kamerik. Daarbij waren brandweer, politie en twee traumateams van UMC Utrecht ter plaatse. Tijdens de grootschalige oefening werd een straatrace met drie auto's nagespeeld: een auto vliegt uit de bocht in de sloot en raakt hierbij een voetganger en een fietser. De voetganger valt in het gras, maar door de klap is zijn been eraf gerukt.
© Jan Boekschoten
De andere twee deelnemers van de straatrace komen uit tegengestelde richting en botsen boven op elkaar. Een andere bestuurder ziet het allemaal gebeuren en schrikt zo dat hij de macht over het stuur kwijtraakt en over de kop vliegt en op het dak van een andere auto belandt.
© Jan Boekschoten
Aan de calamiteitenoefening deden zo'n zestig mensen mee aan de oefening. De hulpverleners moesten onder meer het water in, de voertuigen openknippen en eerste hulp verlenen. De andere deelnemers waren acteurs. De oefening was rond 22.00 uur afgelopen. De verwachting is dat de weg rond middernacht weer is opgeruimd.
© Jan Broekschoten
In 2022 werd het voor het laatst op zo'n grote schaal geoefend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.