Parkeerplekken vlakbij liften Utrecht CS

UTRECHT - Na lang aandringen heeft de gemeente Utrecht alsnog parkeerplaatsen gemaakt vlakbij de liften naar het Centraal Station. Ook regiotaxi's kunnen sinds vandaag vlakbij de lift passagiers laten in- en uitstappen. De nieuwe kort-parkeerplekken liggen aan de binnenstadkant van het station.
Een paar maanden geleden maakte RTV Utrecht een reportage met de 82-jarige Aad Burger over de slechte bereikbaarheid van het Stationsgebied. Hij klapte toen met zijn rolstoel achterover op de trambaan en de wethouder beloofde beterschap.
De trambaan moet nog wel overgestoken worden. Volgens de gemeente Utrecht moet de Bestuursregio Utrecht (BRU) zorgen voor betere bestrating tussen de rails. De regiotaxi's stoppen wel aan de goede kant van de tramrails.

LOOPROUTES

Behalve betere in- en uitstapmogelijkheden voor gehandicapten, heeft de gemeente ook looproutes vastgesteld voor gehandicapten. Omdat er veel wordt gebouwd in het stationsgebied, gaat de gemeente tweemaandelijks overleggen met gehandicaptenorganisaties over de toegankelijkheid van het gebied.
Met de NS wordt overlegd of de stewards voor gehandicapten ook buiten het gebied van de spoorwegmaatschappij actief kunnen zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.