Treiterbroer Terwijde hoort 50 dagen cel eisen

UTRECHT - Eén van de zogeheten treiterbroers uit de wijk Terwijde heeft vandaag vijftig dagen cel tegen zich horen eisen. De 19-jarige jongen wordt verdacht van een auto-inbraak, waarbij hij een navigatiesysteem heeft gestolen.
Het misdrijf staat niet op zichzelf. Samen met zijn jongere broertje heeft de verdachte voor veel overlast in de Utrechtse nieuwbouwwijk gezorgd. Een homostel en een Marokkaans gezin die zich slachtoffer voelden van hun buurtterreur verlieten zelfs hun huis. In de strafeis van Justitie werd daar echter met geen woord over gerept.
Wel kwam het uitzonderlijk lange strafblad van de 19-jarige verdachte ter sprake. Daarop staan onder meer een mishandeling, een autokraak en een woninginbraak.
De Officier van Justitie vindt echter dat de jongen een allerlaatste kans verdient. Daarom eist het OM een relatief milde straf van vijftig dagen cel.
De vader en de beide broers zijn inmiddels Terwijde uitgezet. Het veertienjarige broertje van de verdachte zit in een jeugdinrichting.

Treiterbroer Terwijde hoort vijftig dagen cel eisen
Treiterbroer Terwijde hoort vijftig dagen cel eisen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.