Risicobedrijven De Ronde Venen lijken veilig

MIJDRECHT - Cindu, Gulf Oil en Johnson in de omgeving van gemeente De Ronde Venen lijken veilig met gevaarlijke stoffen om te gaan. Dat zegt het gemeentebestuur in antwoord op vragen van de gemeenteraad.
De drie bedrijven staan op een risicolijst van de overheid. Van de ruim vierhonderd ondernemingen op die landelijke lijst staan er 71 die zich niet aan de strenge regels houden. Het is echter onduidelijk om welke het precies gaat, omdat de rijksoverheid die informatie niet prijs wil geven. De gemeenteraad van De Ronde Venen wilde daarom weten of de drie risicobedrijven in de omgeving wel te vertrouwen zijn.
De Ronde Venen is zelf niet de toezichthouder van de drie bedrijven en moest voor het antwoord naar andere instanties. Bij brandstofbedrijf Gulf Oil in Nigtevecht (gemeente Stichtse Vecht) en schoonmaakmiddelenproducent Johnson in Mijdrecht zijn de afgelopen jaren geen incidenten geweest.
Over petrochemiebedrijf Cindu in Uithoorn kreeg de gemeente geen informatie van de provincie Noord-Holland. Een snelle inspectie van VROM na de grote brand in Moerdijk heeft echter uitgewezen dat Cindu een voldoende scoort op veiligheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.