Politie moet aanval op tv-ploeg bij moskee laten rusten

UTRECHT - De politie moet de zaak waarbij een tv-ploeg van omroep MTNL werd aangevallen laten rusten. MTNL is het daar echter niet mee eens.
Een verslaggever en een cameravrouw werden in april belaagd door bezoekers van een moskee in de Utrechtse wijk Overvecht. Meerdere bezoekers zouden de journalisten hebben geschopt en bespuugd.
De politie zegt geen aanwijzingen in de richting van daders te hebben. Volgens een politiewoordvoerder hebben zich ondanks diverse oproepen geen getuigen van de zaak gemeld.
Directeur Jos Campman van MTNL snapt daar niets van en stapt opnieuw naar de politie. De daders zijn duidelijk in beeld, zegt hij en anders zijn ze volgens Campman vast wel bekend bij de andere mensen die goed op de camerabeelden te zien zijn.
Overigens weigerde MTNL eerder de tv-opnames af te staan aan de recherche. De hoofdredacteur van de multiculturele omroep zei toen dat MTNL geen verlengstuk is van de politie en dat er genoeg getuigen waren. Nu die zich niet melden, zegt de politie dat het onderzoek vastloopt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.