RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veel overlast van regen in de regio

1/2
REGIO - In de regio richt het stormachtige weer veel schade aan. Ondanks de regen is de brandweer vooral bezig geweest met het wegzagen van gevallen takken en bomen.Onder meer Woerden, Zeist, Oudewater en Utrecht waren takken van bomen gewaaid.In Oudewater is een boom tegen een huis gewaaid. De brandweer heeft polshoogte genomen, maar de schade lijkt mee te vallen.
WATERSCHAP

De waterschappen nemen maatregelen om het hemelwater in goede banen te leiden. In het Amersfoortse Vathorst is een pomp geplaatst, waarmee overtollig water in de Laak kan worden gepompt.Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden heeft uit voorzorg het peil in de boezems met 30 centimeter verlaagd. Het waterschap verwacht dat door de regenval de problemen die ontstaan door de droogte, snel zullen zijn opgelost.
HOCKEY

In Utrecht is het Europees Kampioenschap hockey voor spelers onder 18 jaar stilgelegd vanwege het slechte weer. Ook alle andere veldhockeywedstrijden voor vandaag zijn afgelast, meldt de hockeybond.Het KNMI waarschuwt voor harde windstoten in de regio. In Rotterdam heeft de brandweer inmiddels opgeschaald vanwege het stormachtige weer, maar daar is in de regio Utrecht nog geen sprake van.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht