RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Na zendmast IJsselstein ook brand in Smilde

IJSSELSTEIN/SMILDE -

Na een brand vrijdagmorgen in de zendmast in IJsselstein is vrijdagmiddag ook in de zendmast in het Drenthse Smilde brand uitgebroken. Een groot deel van de radiozenders is uit de lucht.De zendapparatuur van de zendmast in IJsselstein is tot nader order uitgeschakeld. Een groot deel van Nederland ontvangt nu geen Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 meer. Radio M is als een van de weinige radiozenders nog wel via de ether te beluisteren.
BRAND GERBRANDYTOREN

Vrijdagmorgen vroeg brak er brand uit in de Gerbrandytoren in IJsselstein. Kortsluiting zou mogelijk de oorzaak zijn. De brand woedde in de top van de toren en zou door zuurstofgebrek vanzelf weer zijn gedoofd. In de schacht van de toren is giftige rook blijven hangen.De brandweer mag om veiligheidsredenen niet de toren in. De toren moet daarom op natuurlijke wijze ventileren. Het kan nog wel tot na het weekend duren voor de rook is verdwenen.
MOGELIJK VERBAND

Mogelijk is er verband met de brand die vrijdagmiddag in de zendmast in het Drenthse Smilde uitbrak. Er zijn speculaties dat de mast in Smilde oververhit is geraakt, omdat het de capaciteit van IJsselstein wilde opvangen. Volgens Broadcast Partners, de beheerder van de zendapparatuur, is dat onzin en technisch niet mogelijk.Een deel van de mast in Smilde is inmiddels ingestort. Ook daar is de zendapparatuur uitgeschakeld.
NOORDELIJKE PROVINCIES

Voor de noordelijke provincies geldt tevens dat er geen digitale etherontvangst (digitenne) mogelijk is van de publieke televisiezenders Nederland 1,2 en 3. Kijkers en luisteraars via de kabel en de satelliet ondervinden geen problemen.
Bezoek ook:
- Nieuws over de brand in Smilde op rtvdrenthe.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -