RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Onrust in IJsselstein door instorten zendmast

IJSSELSTEIN - Het instorten van de zendmast in het Drentse Smilde vrijdagmiddag, heeft tot onrust geleid in IJsselstein. Mensen die in de buurt van de Gerbrandytoren wonen, vragen zich af of zoiets daar ook kan gebeuren.De toren in IJsselstein is 367 meter hoog en binnen een afstand van 400 meter staan bedrijven en woningen. In IJsselstein woedde vrijdag ook een brand, maar daar waren de problemen, in tegenstelling tot in Smilde, wl snel voorbij.De oorzaak van het brandje in IJsselstein lijkt een oververhitte kabel. Dat zegt woordvoerder Jelle Wils van Novec, eigenaar van de mast. Waardoor de kabel oververhit raakte, kon hij niet zeggen. "Het onderzoek duurt nog wel een tijdje."
BIZAR

Wils sprak zaterdag van een "bizarre situatie", dat bij twee zendmasten zo kort na elkaar brand uitbrak. "En zender die uitvalt is op te vangen door noodzenders, maar twee tegelijk is lastig."De zegsman verwacht dat de mast in de loop van het weekeinde weer volledig operationeel is. Daarna zullen de buurtbewoners uitleg krijgen van Novec.
CONTROLE

Novec is onderdeel van elektriciteitstransporteur TenneT en heeft al zijn 13 soortgelijke masten zaterdag extra gecontroleerd.In totaal heeft Novec 30 zendmasten in Nederland, waaronder ook gsm-torens. Onder meer in Zeist, Maarssen, Wijk bij Duurstede en Woerden is opereert Novec n of meer masten. De Gerbrandytoren in IJsselstein is wel de hoogste en de grootste.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht