Reconstructie brand in zendmast

REGIO - Er zijn nog veel vragen rondom de branden in zendmasten in IJsselstein en Hoogersmilde. Inmiddels zijn er zeker drie onderzoeken naar de oorzaak ervan. De Publieke Omroep wil weten wat er is gebeurd, maar ook de recherche en mastbeheerder Novec doen onderzoek naar de branden. RTV Utrecht maakte een reconstructie.
Er is inmiddels grote druk om de vragen rondom de brand te beantwoorden. Zo zijn er Kamervragen gesteld aan minister Verhagen van Economische Zaken en minister Van Bijsterveldt van OCW over de situatie.
Ook de burgemeesters van IJsselstein en Hoogersmilde willen de onderste steen boven, omdat ze willen weten of er burgers in gevaar zijn. RTV Utrecht houdt de vinger aan de pols omdat ook Radio M Utrecht slachtoffer was.
De Gerbrandytoren, waar zendmast Lopik onderdeel van uitmaakt, is sinds maandagmiddag weer volledig operationeel. De zenders draaien nog niet op vol vermogen, maar zijn wel weer in de hele regio te beluisteren.
Vanaf woensdagochtend acht uur kunnen luisteraars met vragen voer de zenders bellen met het telefoonnummer 020-8941010. Ook kunnen luisteraars vragen stellen via het twitteraccount @Publiekeomroep

Reconstructie brand in zendmast

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.