RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Advocaat dodelijk ongeluk: cliënt racete niet

PROVINCIE UTRECHT - De straatracer die maandag is opgepakt na het dodelijk ongeluk aan de Cartesiusweg, zegt ongeveer 70 km/u

te hebben gereden. Dat heeft zijn advocaat Louis de Leon tegen RTV Utrecht gezegd.Bij politie zijn meerdere verklaringen binnengekomen dat de verdachte Mohamed ben J. minstens 100 km/u heeft gereden. Op de Cartesiusweg is 50 km/u toegestaan.Mogelijk was de 23-jarige verdachte uit Baambrugge bezig met een straatrace, maar zijn advocaat zegt dat er op dit moment geen enkele reden is om aan te nemen dat zijn cliŽnt aan het racen was.
ONDERGEDOKEN

Volgens De Leon zijn politie en justitie aan het speculeren waardoor er een soort volkswoede is ontstaan. Zijn cliŽnt zou in shock zijn en zijn vrouw is volgens de advocaat inmiddels ondergedoken.Ook vindt De Leon het uiterst onzorgvuldig dat de woonplaats van de verdachte naar buiten is gebracht. In het kleine dorp Baambrugge was hierdoor snel bekend dat het om Mohamed ben J. gaat.
DOODSLAG

Justitie verdenkt Mohamed ben J. van doodslag en poging tot doodslag. De verdachte reed achterop een auto, die tegen een boom tot stilstand kwam. Daardoor kwam 29-jarige Maarten Naafs om het leven en ligt de Utrechter Rezenne Gidey (37) zwaargewond in het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht