Getuige: BMW reed wel degelijk veel te hard

UTRECHT - De veroorzaker van het dodelijke ongeluk aan de Cartesiusweg in Utrecht was wel degelijk een straatracer. Dat zegt een belangrijke getuige in het onderzoek.
Donderdag ontkende de advocaat van de verdachte Mohamed ben J. nog dat er sprake zou zijn van een straatrace. Ook zei hij dat de verdachte maximaal 70 kilometer per uur zou hebben gereden. De getuige bestrijdt dat tijdens een gesprek met RTV Utrecht. "Ze reden naast elkaar. Ik denk dat de snelheid eerder 170 was dan 70."
De getuige werd vlak voor het ongeluk door de verdachte ingehaald, toen hij voor het verkeerslicht stond te wachten. En hij is niet de enige. Ook een collega van hem, die voor hem stond, ziet het allemaal gebeuren. En ook hij spreekt over een straatrace.

BMW'S

Volgens de mannen gaat het om twee donkerkleurige bmw's. Eén automobilist wist te ontkomen. De politie heeft nog geen tips binnengekregen over de bestuurder van de tweede BMW.
Door het ongeluk werd een Honda tegen een boom gedrukt. Daardoor kwam de 29-jarige Utrechter Maarten Naafs om het leven. De bestuurder van de Honda, de 37-jarige Rezenne Gidey uit Utrecht, ligt in coma.

Getuige: BMW reed wel degelijk veel te hard

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.