RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Broadcast Partners naar rechter om zendbereik

PROVINCIE UTRECHT - Broadcast Partners stapt naar de rechter om de zender Lopik in IJsselstein weer op volle sterkte te mogen gebruiken. Zendmasteigenaar Novec legde noodmaatregelen op en daar wil Broadcast Partners nu snel vanaf.



Radiozenders als Q-music en Radio 1 kampen sinds de brand op 15 juli in de Gebrandytoren met een slechter FM-bereik als gevolg van zwaardere veiligheidseisen van Novec.



Broadcast Partners, die zendinstallaties in de toren beheert, zegt dat die eisen nergens op gebaseerd zijn. Ook is er geen goed overleg met Novec mogelijk, aldus Broadcast Partners.




VERMOGEN

Na de brand in de zendmast in IJsselstein eiste Novec dat Broadcast Partners het vermogen van de installaties zou reduceren tot 10 procent van het normale zendvermogen.



Woensdag werd bekend dat Novec de komende maand de sterkte heel geleidelijk weer wil opvoeren, maar dat gaat Broadcast Partners niet snel genoeg.



Novec weet de oorzaak van de brand nog niet en is daarom erg terughoudend en voorzichtig, zegt een woordvoerder van het bedrijf in een reactie.



Het kort geding dient op 25 augustus in Rotterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.




Lees ook




Nieuwsoverzicht