Autodief die agenten aanreed gepakt

BAARN - De jongen die vrijdag in Baarn twee motoragenten het ziekenhuis in reed is gevonden. De 17-jarige verdachte uit Uithoorn is in Amsterdam gearresteerd en zit inmiddels in Houten in de cel.
Vrijdag reed de wegpiraat met een tweede verdachte in een gestolen Mercedes over de A1. Toen de twee motoragenten hen langs de kant van de weg wilden zetten gaven de criminelen gas.
Er volgde een achtervolging dwars door Baarn, die eindigde toen de Mercedes een doodlopende weg bij de Algemene Begraafplaats in reed. De Mercedes keerde en reed beide agenten van hun motor. De auto liep daarbij zoveel schade op dat hij onbestuurbaar werd.
De criminelen botsten tegen een hek en gingen er te voet vandoor. Een van hen werd even later in de buurt opgepakt. De ander wist ondanks de inzet van een politiehelikopter, speurhonden en een arrestatie-eenheid te ontkomen. De politie vond hem maandag in Amsterdam. Volgens een politiewoordvoerder speelden aanwijzingen van ooggetuigen in Baarn daar een belangrijke rol in.
Een van de agenten liep een hersenschudding op. Hij kon vrijdagavond al het ziekenhuis verlaten. De andere agent raakte gewond aan zijn rug, maar dat bleek na medisch onderzoek niet ernstig. "Ze hebben enorme mazzel gehad, gezien de klap die ze hebben gemaakt," aldus de politiewoordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.