RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hardnekkig pr-probleem Wolfsen verbaast raad

1/1
UTRECHT - De Utrechtse politiek verbaast zich erover dat de afdeling communicatie van de gemeente niet in staat is om het pr-optreden van burgemeester Aleid Wolfsen te verbeteren.RTV Utrecht deed onderzoek naar het funtctioneren van Wolfsen. Daaruit kwam een beeld naar voren van een burgemeester die hard werkt, sympathiek en gewaardeerd is en zijn dossiers kent. Maar communicatie is zijn zwakke kant, aldus het onderzoek.Raadsleden in Utrecht herkennen die kritiek en vinden dat deze zwakke plek moet worden gecompenseerd door een sterke communicatie-adviseur. Het falen van Wolfsen komt volgens hen ook voor rekening van de pr-afdeling van de gemeente.
SLECHT HUWELIJK

VVD-raadslid Mark Dijk: "Ofwel Wolfsen is eigenwijs, ofwel de afdeling communicatie geeft slechte adviezen, maar het resultaat is hoe dan ook slecht en daar moet wat aan gebeuren."Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht vergelijkt de relatie tussen de burgemeester en zijn communicatie-adviseur met een slecht huwelijk. "Als ik er naar kijk dan heb ik het idee dat er nogal wat spanning op zit. Communicatie is zo belangrijk, als dat niet goed gaat, dan is dat altijd schadelijk voor de stad," aldus de nestor van de gemeenteraad.De kritiek op het communicatiebeleid van de burgemeester komt zeer waarschijnlijk ook aan de orde wanneer de gemeenteraad binnenkort debatteert over het weggepeste homostel Hans en Ton in Leidsche Rijn.
GEEN COMMENTAAR

Burgemeester Wolfsen wilde ook vandaag geen commentaar geven. Drie ambtenaren, waaronder de pr-voorlichtster van Wolfsen, lieten eerder al aan RTV Utrecht weten dat binnen de gemeente werd gewaarschuwd voor het onderzoek van de omroep.Eén van hen beweerde dat er zelfs een interne mail was gestuurd met een oproep om niet aan het journalistieke onderzoek mee te werken. Die ambtenaar zegde om die reden een afspraak met verslaggever Marc van Rossum af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -