Patiënt Philadelphia mag tot 1 januari blijven

DEN HAAG - De verstandelijk beperkte man die uit zijn appartement gezet dreigde te worden, mag tot 1 januari in zorgcentrum Philadelphia blijven. Als hij langer blijft, krijgt hij een dwangsom van 100 euro per dag. Dat hebben de ouders van de man en de zorginstelling afgesproken.
De zorginstelling dreigde de verstandelijk gehandicapte patiënt Benjamin uit zijn appartement in het Jozefklooster in Driebergen te zetten wegens een conflict met de ouders van de 37-jarige man over de betaling van de behandeling.
Philadelphia was eerst akkoord gegaan met een externe behandeling, maar daar kwam de zorginstelling later op terug. Het zou te duur zijn.
De familie van Benjamin heeft er vertrouwen in dat ze een nieuw onderkomen voor hem gaan vinden. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft aangegeven de familie te helpen.

OPHELDERING

De Socialistische Partij (SP) in de Tweede Kamer liet eerder weten opheldering te willen van minister Schippers van Volksgezondheid over de kwestie. Volgens de SP weigert de minister al twee maanden om de vragen te beantwoorden.
"Wij sluiten niet uit dat dat te maken heeft met de warme banden tussen het bestuur van Philadelphia en het ministerie", schrijft de SP in een boze brief.

Patiënt Philadelphia mag tot 1 januari blijven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.