Exploitant: Registratie prostituees mislukt

UTRECHT - Het gaat niet lukken om alle prostituees in Utrecht voor 1 oktober geregistreerd te hebben. Dat zegt raamexploitant Wegra, die merkt dat er door de regels veel meer vrouwen uit Oost-Europa aankloppen voor een raam.
De gemeente Utrecht wil voorkomen dat er te jonge meiden in de prostitutie belanden. Ook moet vrouwenhandel en dwang tegengegaan worden.
Daarom moeten de dames zich sinds kort registreren bij de GG&GD. Tot nu toe is 21 procent van de vrouwen in de gemeentelijke administratie te vinden, vertelt Wegra, en dat is niet genoeg.
Naast de inschrijving bij de gemeente, moeten de prostituees zich ook laten registreren bij de Kamer van Koophandel. RTV Utrecht-Verslaggever Marc van Rossum ontdekte dat de GG&GD vrouwen adviseert om zich als kapster of masseuse in te schrijven. Dat is een economisch delict en dus verboden.

INSCHRIJVEN

Volgens burgemeester Wolfsen loopt de registratie niet achter, maar willen de dames zichzelf niet inschrijven. Hij beaamt dat de gemeente vrouwen adviseert om zich niet als prostituee in te schrijven.
Wolfsen zegt dat ze zich zouden moeten inschrijven als werkzaam in een algemeen dienstverlenend beroep. Hij heeft zijn ambtenaren geïnstrueerd om daar beter op te letten.
Raadslid Mirjam Bikker van de ChristenUnie heeft aangekondigd dat ze donderdag tijdens de commissievergadering vragen gaat stellen over de zaak.

Politiek boos over registratie prostituees Utrecht
Exploitant: Registratie prostituees mislukt
GG&GD de fout in met advies aan prostituees

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.