Oorzaak brand tv-toren Smilde geheim

IJSSELSTEIN - Zendmastbeheerder Novec weet al wat de oorzaak is van de brand in de zendmast in Hoogersmilde, maar houdt die informatie voorlopig voor zichzelf. Dat zegt een woordvoerder van Novec tegen RTV Utrecht.
De zendmast in Drenthe vloog op 15 juli in brand, nadat eerder op de dag ook al een kleinere brand had gewoed in de zendmast in IJsselstein. Het is nog altijd niet bekend gemaakt of die branden iets met elkaar te maken hebben.
Inmiddels weten de betrokken bedrijven wat aan de brand in Hoogersmilde vooraf ging, maar ze hebben samen besloten om dat niet publiek bekend te maken. Overigens zijn andere onderzoeken, zoals die van de verzekeraars, nog in volle gang.

ZENDVERMOGEN

Na de brand in IJsselstein werd het zendvermogen van die mast omlaag gebracht, waardoor diverse radiozenders in delen van de randstad slecht te ontvangen zijn. Daarover zou donderdag een kort geding dienen. Dat is op het laatste moment afgezegd, omdat de partijen nog eens met elkaar om de tafel gaan.
In een verklaring zeggen de beide partijen dat ze met een bemiddelaar gaan zorgen dat de problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Ze willen verder geen mededelingen meer doen aan de pers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.