Politie zoekt getuigen vluchtende autodief

BAARN - De politie is op zoek naar getuigen die op vrijdagmiddag 19 augustus hebben gezien hoe een autodief in volle vaart door het winkelgebied van Baarn is gereden.
Eerder die dag zagen twee motoragenten een donkerkleurige Mercedes over de A1 rijden. Na controle bleek deze gestolen te zijn. Toen de agenten hem staande wilden houden, versnelde de autobestuurder zijn vaart, waarna de achtervolging werd ingezet.
De 19-jarige Amsterdammer reed vervolgens hard door het voetgangersgebied van de Laanstraat in het centrum van Baarn. Winkelende mensen moesten opzij springen om niet te worden geschept door de racende dief.

DOODLOPEND

Later sloeg de man bij de Sparrenlaan linksaf in de richting van de begraafplaats. Die weg is echter doodlopend en toen hij was omgekeerd, reed hij frontaal tegen de twee motoragenten aan. Die raakten daardoor gewond.
Daarna volgde een klopjacht op de chauffeur en een andere inzittende, waarbij ook gebruik is gemaakt van een arrestatieteam. Eén van de twee is enkele minuten na de botsing opgepakt. De ander is een dag later aangehouden.
De politie is op zoek naar mensen die in de Laanstraat getuigen waren van de gevaarlijke manoeuvres. Ook getuigen die de gestolen auto op andere plekken hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.