RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raad eist subsidie Jongeren in Aktie terug

1/1
UTRECHT -

De Utrechtse gemeenteraad eist de subsidie die is verleend aan de Stichting Jongeren in Actie (JIA) terug. Ook moet er een veel betere controle op het verstrekking van subsidies komen. Dat bleek tijdens de commissievergadering.De stichting wordt er in een rapport van de gemeente van beschuldigd dat de gemaakte afspraken niet zijn nagekomen, terwijl er wel veel geld voor is betaald.De raad vindt een luisterend oor bij D66-wethouder Victor Everhardt, die nu verantwoordelijk is voor welzijn en diversiteit. Niet alles, maar wel een groot deel van de subsidie gaat hij terugvorderen. Ook eist de wethouder meer informatie van JIA over de behaalde doelen. De banden met de stichting snijdt hij door.
PVDA-WETHOUDERS

De PvdA kreeg het zwaar te verduren tijdens het debat. De subsidies zijn vlak voor de verkiezingen door PvdA-bestuurders verstrekt en de raad vindt dat op z'n minst onhandig.PvdA-wethouder Bosch erkent dat hij toen "niet professioneel" heeft gehandeld. Hij had het college erbij moeten betrekken en niet alleen met ambtenaren en andere PvdA'ers moeten overleggen. "Dat had niet zo moeten gaan."Mogelijk is zo'n 750.000 euro aan subsidie op deze manier vergeven. De wethouder laat het uitzoeken. Hij ontkent dat hij met opzet zo heeft gehandeld.
MEKKA

De zaak kwam aan het rollen toen een van bestuursleden van het JIA na een bezoek aan Mekka niet langer vrouwen de hand wilde schudden. Omdat zijn stichting is opgericht om de integratie te bevorderen, verdiepten raadsleden en pers zich in de stichting.Bestuurslid Rachid Belhadi van de JIA zei eerder tegen RTV Utrecht dat er wel degelijk actie is ondernomen om jongeren aan het werk te krijgen en te integreren, maar de raad vindt het dus allemaal te mager.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -