D66 zoekt opvolger voor Mirjam Barendregt

AMERSFOORT - D66 in Amersfoort blijft in het college en gaat op zoek naar een nieuwe wethouder. Dat zegt fractievoorzitter Van den Berg na overleg binnen de partij over het vertrek van wethouder Mirjam Barendregt.
Barendregt stapte vrijdagmiddag op, omdat ze niet heeft kunnen voorkomen dat cultureel centrum Het Eemhuis zeven miljoen euro duurder wordt dan begroot. Bovendien had Barendregt het college niet ingelicht, toen ze in juli van de dreigende kostenoverschrijding op de hoogte werd gebracht.
De overige partijen in de raad betreuren het vertrek van de wethouder, omdat Barendregt nu geen verantwoording meer kan afleggen in een debat met de raad. D66 zegt een aantal wethouderskandidaten op het oog te hebben, maar namen zijn nog niet bekend gemaakt.

ONAFHANKELIJK ONDERZOEK

Intussen hebben de overige wethouders en de burgemeester van Amersfoort een onafhankelijk onderzoek aangekondigd. Het college wil weten waarom de kosten zo uit de hand zijn gelopen. Ook moet duidelijk worden hoe het staat met de kosten van andere grote bouwprojecten in de stad.
Dinsdagavond is er een extra raadsvergadering ingelast. Dan wordt besproken hoe de stad het ontstane miljoenentekort moet opbrengen. Amersfoort stond al voor de opgave om 20 miljoen euro per jaar te bezuinigen.

D66 Amersfoort zoekt opvolger voor wethouder
D66 wil Amersfoort blijven besturen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.