Extra raad Amersfoort over Eemhuis-kwestie

AMERSFOORT - Het volledig college in Amersfoort moet opstappen. Dat vindt de SP, die daar vanavond tijdens een ingelaste raadsvergadering toe oproept. De reden is de budgetoverschrijding van het Eemhuis met zeven miljoen euro.
De partij vindt dat niet alleen de opgestapte wethouder Barendregt verantwoordelijk is voor de financiële problemen met het Eemhuis, maar het hele college.
Barendregt wist begin juli van een naderend tekort, maar dat hield dat bijna twee maanden voor zich. Vanwege die fout legde ze vrijdag haar functie neer. Barendregt neemt donderdag afscheid van de stad. Amersfoorters kunnen dan persoonlijk afscheid nemen in Stadscafé De Observant.

KUNSTHAL

De miljoenenoverschrijding bij het Eemhuis in Amersfoort komt ook bij Kunsthal Kade als een donderslag bij heldere hemel. Kunsthal KAdE valt onder museumkoepel Amersfoort in C. Directeur Van Vulpen dacht tot afgelopen vrijdag dat de plannen voor de verhuizing van Kade naar het Eemhuis nog gewoon volgens afspraak verliepen.
Het Eemhuis moet het culturele centrum van Amersfoort worden op het Eemplein, het nieuwe stadshart bij de Eemhaven. Het Eemhuis moet Archief Eemland, bibliotheken Eemland, Scholen in de Kunst en Kunsthal KAdE gaan herbergen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.