RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts stadsbestuur wacht twee zware debatten

UTRECHT -

De Utrechtse gemeenteraad maakt zich op voor twee stevige debatten vanavond. Op de agenda staan het weggepeste homostel in Leidsche Rijn en tonnen subsidies voor projecten in diverse krachtwijken.Burgemeester Aleid Wolfsen werd vorige week al stevig aan de tand gevoeld in een commissievergadering over Hans en Ton, het stel dat door jongeren in de buurt zodanig werd getreiterd, dat ze besloten hun huis onder de marktwaarde te verkopen.
GELE KAART

De collegepartijen in de raad hebben afgelopen week aan een motie gewerkt om toezeggingen van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie vast te leggen.Bij de oppositie rouleert een 'motie gele kaart'. Wolfsen moet daarin toezeggen zichtbaarder en daadkrachtiger te worden.
SUBSIDIES

Na dit debat staat het verstrekken van subsidies in zogenoemde krachtwijken op de agenda. Onder anderen wethouder Harrie Bosch (PvdA) moet zich verantwoorden voor ongeveer 8 ton aan subsidies die het vorige college verleende. Daarvan moet worden bekeken of die onder de juiste voorwaarden zijn verstrekt.Van één project, Jongeren In Actie, wil de gemeente ruim 100.000 euro terugvorderen. De subsidieverstrekking heeft veel kwaad bloed gezet in de raad. In de commissievergadering werd de PvdA onder meer verweten dat de sociaal-democratische bestuurders vlak voor de verkiezingen tonnen uitdeelden en daar alleen ambtenaren en andere PvdA'ers in betrokken.Het debat is om 20u live te zien op Ustad.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -