Beroemdheden waarschuwen voor spoorovergangen

PROVINCIE UTRECHT - Meerdere Bekende Nederlanders hebben maandagochtend bij spoorwegovergangen gestaan om scholieren te wijzen op de gevaren van de overwegen. Tijdens de actie kondigden spoorbeheerder ProRail en de politie aan dat ze strengere controles gaan uitvoeren bij spoorwegovergangen.
Zo stond voetballer Kenneth Vermeer op een overgang in Baarn. GTST-ster Robin Martens (Rikki) stond aan de Kerkweg in Ede. Ook rapper Keizer en Gooisch meisje Pauline Wingelaar waren voor één dag buitengewoon opsporingsambtenaar bij ProRail.
De actie komt nu omdat de scholen weer begonnen zijn. ProRail richt zich speciaal op brugklassers. die voor het eerst een nieuwe schoolroute fietsen en mogelijk voor het eerst een overweg oversteken.
Wie wordt betrapt op het negeren van het overweglicht, of gesnapt wordt bij het doorkruipen onder de slagbomen, kan een boete krijgen die kan oplopen tot 180 euro. Dit jaar zijn al 2000 boetes uitgedeeld bij spoorwegovergangen.
Vorig jaar vielen er negen doden op overwegen. Dit jaar zijn daar tot nu toe 22 ongevallen gebeurd. Daarbij kwamen drie mensen om het leven.
Meer in U Vandaag om 18.00 uur.

Verslaggever Martin de Wit bij de spoorovergang in Baarn (1)
Beroemdheden waarschuwen voor spoorovergangen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.