Verdachten snelwegbeschietingen weer vrij

REGIO - De politie heeft de drie mannen die vrijdag werden opgepakt na het beschieten van een auto, weer op vrije voeten gesteld. De mannen uit Utrecht en Houten blijven wel verdacht.
De drie zouden vrijdag zijn gezien met luchtdrukgeweren op de A6 bij Almere. Daar sneuvelde de zijruit van een personenauto. Het is de eerste keer dat de politie een verdachte heeft aangehouden sinds de incidenten met gesneuvelde autoruiten op de snelwegen begonnen.
Ze worden alleen verdacht van betrokkenheid bij het incident op de A6. Na onderzoek is vastgesteld dat ze met een groot aantal beschietingen de afgelopen weken niets te maken lijken te hebben. In de woning in Almere waar de mannen na onderzoek werden aangetroffen, zijn wel twee luchtdrukgeweren in beslag genomen.

ONDERZOEKSTEAM

Het KLPD en het Openbaar Ministerie hebben op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten het onderzoeksteam naar de mogelijke beschietingen op de snelweg uitgebreid.
Het onderzoek richt zich enerzijds op het mogelijke bestaan van een snelwegschutter en anderzijds op andere oorzaken die het grote aantal gevallen van autoruitschade van de afgelopen weken kunnen verklaren. In een aantal gevallen waarbij ruiten sneuvelden was sprake van steenslag.
Het gaat inmiddels sinds begin augustus om enkele tientallen incidenten. Veel hiervan vonden plaats op snelwegen in de regio Rotterdam, maar ook in in de regio Maarssen en rond Baarn kwamen meldingen binnen. In Baarn bleek het overigens om steenslag te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.