Wethouder: geld voor kampbewoners normaal

DRIEBERGEN - Dat bewoners van het woonwagenkamp in Driebergen geld krijgen om te verhuizen, is heel normaal. Dat zei VVD-wethouder Bert Homan op Radio M maandagmorgen. Het geld is veel buurtbewoners in het verkeerde keelgat geschoten.
De bewoners van het woonwagenkamp aan de Sportlaan krijgen tonnen om te verhuizen. De gemeente wil op het terrein woningen bouwen en daar moeten de huidige bewoners voor wijken.
Buren denken dat de kampbewoners worden beloond voor slecht gedrag, maar volgens VVD-wethouder Bert Homan is dat niet het geval. "Ze hebben zich in het verleden misschien niet geweldig gedragen, maar ze hebben zeker niet gevraagd om te verhuizen."
Homan zegt dat het de gebruikelijke procedure is om bewoners en bedrijven geld te geven als ze gedwongen worden te verhuizen. Volgens hem zou het bedrag nog veel hoger zijn geweest, als er andere bedrijven zouden hebben gezeten.

WOONWAGENSCHAP

Overigens is niet het complete bedrag afkomstig van de gemeente. De gemeente betaalt 40.000 euro en het Woonwagenschap geeft 300.000 euro. Daarnaast krijgen de bewoners een renteloze lening van 160.000 euro.
Voor de bewoners is een andere plek gevonden, maar Homan wil niet zeggen waar. Het is in ieder geval niet in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
(artikel aangepast om 12.17 uur met de renteloze lening)

Gesprek met wethouder Homan over het woonwagenkamp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.