RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder Bosch overleeft subsidiedebat

1/2
UTRECHT -

De Utrechtse wethouder Harrie Bosch heeft het debat over de subsidie aan het project Jongeren in Aktie overleefd. Een motie van wantrouwen, ingediend door de VVD, haalde het niet, alleen het grootste deel van de oppositie steunde die motie.Wethouder Bosch moest dinsdagavond uitleggen hoe het kan dat er tonnen naar allerlei projecten zijn gegaan zonder dat de raad of het college werden ingelicht. De PvdA-wethouders hebben het geld vlak voor de verkiezingen verdeeld.
JONGEREN IN AKTIE

De zaak kwam aan het rollen nadat bleek dat onder meer Stichting Jongeren in Aktie tienduizenden euro's kreeg voor het oprichten van een voetbalclub.Het doel daarvan was de integratie bevorderen, maar ťťn van de bestuursleden wil geen vrouwenhanden meer schudden na een bezoek aan Mekka. Met name de Utrechtse VVD eiste daarover opheldering.
MOTIE VAN WANTROUWEN

De vergadering werd rond kwart over elf geschorst, op verzoek van de VVD-fractie. Zij kwamen met een motie van wantrouwen tegen wethouder Bosch. Die werd overigens niet aangenomen. Er kwam alleen steun van de oppositie, maar zonder de ChristenUnie. Toch betekent het een forse kras op het imago van de wethouder.De gemeenteraad is het er unaniem over eens dat er een raadsonderzoek moeten komen naar bestedingen van de gelden voor de krachtwijken. Gebleken is dat bij het project Jongeren in Aktie onterecht subsidie is gegeven, en dat het ook nog eens niet volgens de regels is toegekend.
50.000 EURO

D66-wethouder Everhardt zei in een commissievergadering al dat de raad het voortaan zou horen als er meer dan 50.000 euro subsidie zou worden verstrekt. In een motie is opgeroepen een onderzoekscommissie op te richten, die moet kijken naar de verstrekking van subsidies in krachtwijken.Het debat was eigenlijk afgelopen donderdag al ingepland, maar werd verplaatst nadat een debat over de zaak van het homostel in Leidsche Rijn uitliep. Burgemeester Wolfsen (PvdA) overleefde dat debat ternauwernood.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -