Nesu: "Ik droom dat ik weer loop"

UTRECHT - FC Utrecht-speler Mihai Nesu heeft in de Roemeense krant Gazeta Sporturilor het stilzwijgen doorbroken. De 28-jarige verdediger liep 10 mei een hoge dwarslaesie op bij een botsing op de training. Hij kan nu alleen nog maar zijn hoofd en rechterarm bewegen.
Nesu vertelt in het interview over zijn revalidatie in de Utrechtse kliniek De Hoogstraat en het leren leven met zijn zware handicap. Hij kan in een rolstoel rijden en de telefoon met zijn mond bedienen. Douchestralen voelt hij alleen aan de rechterkant van zijn lichaam en Nesu heeft het mentaal zwaar. "Ik heb mijn ups en downs", zegt hij.

DROOM

Nesu vertelt in de sportkrant dat hij in zijn slaap droomt dat hij weer loopt. Hij heeft nog nooit gedroomd over zichzelf in zijn nieuwe situatie. De Roemeen zegt verder dat hij Alje Schut, waarmee hij op de training in botsing kwam, niks verwijt. "Het is een goede jongen. Ik heb hem gezegd dat het niet zijn schuld is. Het was gewoon pech."

VOORUITGANG

Drie maanden geleden dacht Nesu nog makkelijk vooruitgang te kunnen boeken, maar inmiddels weet hij dat zijn gevoel niet zomaar terug zal komen. "Ik heb het gevoel alsof het gewicht van drie tractors op me drukt", zegt Nesu. Ook vertelt de Roemeen in het interview dat zijn situatie kritiek is geweest na zijn operatie. Twee dagen lang wisten de artsen niet of hij het zou overleven.

ONTROERD

De Roemeen is erg ontroerd door alle blijken van medeleven. Hij is van plan om in Nederland te blijven en wil hier een toekomst opbouwen. FC Utrecht biedt hem mogelijk een functie aan als zijn herstel dat toelaat. Ook heeft de club plannen voor een benefietduel voor de Roemeen. Dat schrijft De Telegraaf woensdagochtend.
Nesu zegt dat zijn eerste interview over zijn situatie meteen ook zijn laatste is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.