Verdachten xtc-lab Baarn langer vast

BAARN - De twee verdachten die zijn opgepakt na de vondst van een xtc-laboratorium in Baarn blijven langer vastzitten. Het OM heeft het voorarrest van de twee verlengd. Het onderzoek is nog in volle gang.
De Baarnaars van 58 en 46 worden verdacht van het maken van de pillen, maar ook van de handel en het vervoer ervan. Eén van de verdachten huurde het gebouw van woningcorporatie Eemland Wonen. Hij zou het pand daarna weer hebben onderverhuurd.
Eemland Wonen heeft bouwplannen voor de plek waar het pand staat. De huur zou worden opgezegd in april 2012, maar de corporatie probeert de overeenkomst nu eerder op te zeggen.

POEDERS

Het xtc-lab werd ontdekt nadat buurtbewoners een vreemde lucht hadden geroken. Agenten vonden een grote hoeveelheid chemicaliën en poeders, waarmee de partypillen werden geproduceerd. Volgens de politie was de straatwaarde van het professioneel opgezet laboratorium meer dan één miljoen euro.
Volgende week donderdag komen de twee verdachten voor de raadkamer. Dan wordt opnieuw gekeken of ze in de cel moeten blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.