RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ontvangst zendmast snel weer normaal

IJSSELSTEIN -

De ontvangst van meerdere radiostations via de zendmast Lopik in IJsselstein verbetert op korte termijn naar het normale niveau.Dat hebben de beheerder van de zendmast Novec en zenderexploitant Broadcast Partners in overleg met een onafhankelijk technisch expert besloten, meldt het ministerie van Economische Zaken.Het zendvermogen werd sinds de brand op 15 juli drastisch beperkt. Radiozenders zoals Radio 1, Radio 2, Q-music en BNR Nieuwsradio waren in delen van de Randstad en Brabant niet of slecht te ontvangen.
TEST

Na een technische test besloten betrokken partijen dat het zendvermogen op een veilige manier verder kan worden verhoogd. De test was onderdeel van besprekingen die bemiddelaar Marco Pastors namens minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) heeft gehad met Novec en Broadcast Partners.IJsselstein lijkt hiermee te worden genegeerd. De gemeente zei eerder dat het vermogen pas verder omhoog mag als de eigenaar van de toren bekend maakt wat de oorzaak van de brand is geweest. Woensdag was dat nog niet geval. De burgemeester van IJsselstein wilde vanochtend nog niet reageren.De partijen hebben ook afgesproken extra veiligheidsvoorzieningen te treffen, voordat de zendmast weer op vol vermogen kan werken. Naar verwachting gebeurt dat voor eind volgende week.In de nasleep van de brand in de zendmast ontstond tussen Novec en Broadcast Partners discussie over het herstellen van het zendvermogen. Afgelopen vrijdag werd een eerste stap gezet en werd het zendvermogen verhoogd naar 50 procent.
DEADLINE

De oorzaak van de brand is ondertussen nog altijd niet opgehelderd. IJsselstein heeft Alticom, eigenaar van de betonnen toren, nog tot vandaag gegeven. De gemeente dreigde met een boete voor elke dag dat het bedrijf in gebreke blijft.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -