Brinkman: minister moet ingrijpen inzake Wolfsen

UTRECHT - Het veelbesproken burgemeesterschap van Aleid Wolfsen in Utrecht is uitgegroeid tot een landelijke kwestie.
Vooral (ex-)politici buitelen over elkaar heen om zich uit te spreken over de perikelen in de Domstad. Na VVD-coryfee Hans Wiegel, oud-minister Bram Peper en oud-raadslid in Utrecht Kees Verhoef, is het vandaag Hero Brinkman die zijn mening geeft.
De PVV'er is van mening dat Donner of de Tweede Kamer Wolfsen moet voordragen voor ontslag bij de koningin.

ONVERANTWOORD

Brinkman noemt het onverantwoord een burgemeester die politiek zo zwaar beschadigd is als Wolfsen aan het lijntje te laten bungelen. Burgemeesters moeten worden afgerekend op onbekwaamheid, fouten en wanprestaties, vindt het PVV-Kamerlid.
"Dit mede met het oog op het feit dat burgers niet door middel van vrije directe verkiezingen hun burgemeester kunnen kiezen."

REGENTENPARTIJEN

Brinkman is van mening dat de burgemeestersbenoemingen niet democratisch verlopen. "De drie grote regentenpartijen, PvdA, CDA en VVD, hebben alle een Kamerlid dat in het land de burgemeestersposten verdeelt."
In de gemeenteraad van Utrecht zou bijvoorbeeld D66 er veel baat bij hebben een politiek zwaar beschadigde PvdA-burgemeester als Wolfsen aan te houden, stelt Brinkman.
"D66 zit namelijk met de PvdA en GroenLinks in één coalitie. Door Wolfsen niet heen te zenden, hebben zij wel de politieke toekomst van hem in de hand en daarmee Wolfsen aan een lijntje."

Brinkman: Wolfsen zit nog dankzij pervers systeem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.