Kort nieuws: Man met ploertendoder in Houten

REGIO - In het centrum van Houten is een man met een ploertendoder aangehouden op het Rond. De man verklaarde het wapen bij zich te hebben ter zelfverdediging. De ploertendoder is ingenomen en de man kreeg een boete.
* De lokale partij Soest 2002 zet het ijsbaanterrein in Soesterberg opnieuw op de politieke agenda. Het stoort de fractie dat het terrein wordt gebruikt als bouwterrein en stortplaats.
* Het gaat goed met de biologische omzet in Nederland. Volgens Bionext in Utrecht verkochten de supermarkten in het eerste half jaar bijna 30 procent meer biologische voeding en dat was goed voor 195 miljoen euro.
* In Utrecht zijn een fietser en een bromfietser in botsing gekomen. Een man op de fiets wilde het fietspad van de Vleutenseweg oprijden, maar een vrouw op een bromfiets zag de man over het hoofd. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en is naar het ziekenhuis gebracht. De man bleef ongedeerd.
* Op een bouwplaats in Eemnes is woensdag een kostbare electrakabel gestolen. De 140 meter lange kabel is duizenden euro's waard en is waarschijnlijk meegenomen door koperdieven.
* Drie mannen hebben in Utrecht een man bedreigd en bestolen. De man liep woensdagnacht over de Jutfaseweg waar hij ter hoogte van het Sterrenpad werd aangevallen. Het drietal doorzocht de kleding van de 32-jarige Utrechter en ging er met zijn geld, bankpassen en telefoon vandoor.
* De politie in Utrecht heeft een man met een gestolen scooter aangehouden. De verdachte stond op de Calderonlaan bij een scooter, maar liep weg toen hij de politie aan zag komen. De 20-jarige man uit Vianen bleek naast de sleutels van de scooter ook verdovende middelen bij zich te hebben.
* Bij een botsing in Leusden is een fietser gewond geraakt. De 65-jarige vrouw raakte op de Zwarteweg een scooterrijder van 16 jaar oud en kwam ten val. Ze is met letsel aan nek en ribben naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl de jongen ter plaatse kon worden behandeld.
* De Commissaris van de Koningin bezoekt donderdag Bunnik. Hij ontmoet daar ondernemers en bezoekt Driessen Food. Dat familiebedrijf groeide de afgelopen jaren uit van lokale poelier tot grote leverancier voor de horeca.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.