"Leers interpreteert onderzoek verkeerd"

UTRECHT - Minister Leers van Immigratie en Asiel heeft verkeerde conclusies getrokken uit een onderzoek over hulp aan jonge asielzoekers. Dat zegt het bureau dat het onderzoek heeft gedaan.
Woensdag zei Leers dat hij het begeleidingsproject Perspectief stopt. Dat project helpt jonge uitgeprocedeerde asielzoekers door ze of terug te laten keren naar hun thuisland of ze een asielvergunning te bezorgen.
Volgens Leers toonde het onderzoek aan dat Perspectief veel slechtere resultaten boekte dan het gewone asieltraject. Die conclusie kan volgens het onderzoeksbureau echter niet worden getrokken.
Leers erkent nu dat een vergelijking tussen de resultaten van Perspectief en het gewone asieltraject eigenlijk onmogelijk is. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de minister met behulp van het onderzoek toch een poging gewaagd om inzicht te geven in het succes van Perspectief.
Of de uitspraak van de onderzoekers gevolgen heeft voor het plan van Leers om te stoppen met Perspectief is nog niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.