Regio niet nadrukkelijk in Miljoenennota

REGIO - In de per ongeluk online gezette Miljoenennota worden de gemeenten in de regio niet met name genoemd. Wel blijken gemeenten in het algemeen het moeilijk te krijgen.
De regering is van plan om het aantal wethouders en gedeputeerden te verminderen. Ook in het aantal ambtenaren wordt gesneden en de ambtenaren die mogen blijven, krijgen de komende twee jaar geen loonsverhoging. Ze moeten wel meer doen, omdat de regering veel taken naar de gemeente schuift.
De Universiteit Utrecht en de hogescholen in de regio worden niet direct gekort. Wel moeten ze zich opmaken voor een kwaliteitsslag, vindt de regering. Innovatie en samenwerking met bedrijven wordt gestimuleerd. Dat betekent dat het Utrecht Science Park op de Uithof in volle vaart kan worden uitgebouwd.
Aan de snelwegplannen rondom Utrecht wordt in de Miljoenennota niet getornd. Wel wordt er minder geld uitgegeven aan de A12 van Lunetten naar Veenendaal.
In de Miljoenennota staat hoeveel geld Nederland binnenkrijgt en hoe de regering het geld het komende jaar uit wil geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.